Tramp: El Bagdadi je mrtav, plakao je i preklinjao za milost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: El Bagdadi je mrtav, plakao je i preklinjao za milost

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je lider takozvane Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi mrtav, kao i da je bio praćen nekoliko nedelja.

On je to rekao na konferenciji za novinare ističući da su operaciju sprovele SAD koje su ga dugo tražile i da je to bio jedan od najvećih prioriteta.

"Imali smo informacije gde ide, ali je on stalno menjao planove. Videli smo da je tamo, znali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo o tom objektu i znali smo za tunele. Većina tunela je bila slepa, jedan nije, ali taj smo pokrili. Spustili smo se sa osam helikoptera. Nismo hteli da idemo na glavni ulaz jer je to bila zamka", rekao je Tramp i dodao da je u operaciji više el Bagdadijevih ljudi ubijeno nego što je preživelo.

Prema njegovim rečima, El Bagdadi je ubijen na kraju tunela, a "umro je kao kukavica, plačući i preklinjući za milost".

"Došao je do kraja tunela, naši su ga psi do tamo doveli. Poveo je svoje troje dece u smrt. Plakao je do kraja. Aktivirao je prsluk s eksplozivom i telo mu je osakaćeno, a na njega se nakon eksplozije srušio i tunel", rekao je Tramp i dodao da su ubijene i dve žene koje su bile sa Bagdadijem dok su deca zbrinuta.

"Od kada sam pre tri godine postao predsednik hteo sam da uhvatimo Al-Bagdadija. Uvek sam pitao gde je Al-Bagdadi. Nije umro kao junak, nego kao kukavica. Bio je prestravljen. Umro je kao pas. Plakao je i molio do kraja", rekao je Tramp, prenosi CNN.

Američki predsednik je dodao i da je posmatrao operaciju iz posebne sobe, navodeći da se radilo o izuzetno opasnoj misiji, tokom koje su američke snage naišle na lokalne borce koje su takođe ubili.

Tokom konferencije Tramp se zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji, Iraku i sirijskim Kurdima za pomoć, navodeći da su Rusi bili veoma kooperativni.

"Ovo je još jedan podsetnik da ćemo i dalje loviti preostale teroriste ID, a to važži i za druge terorističke organizacije, oni su isti u našim očima. Za Al-Bagdadija su radili luzeri, u nekim su situacijama bili uplašeni psići, a u drugima nemilosrdne ubice", rekao je Tramp.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBIJEN LIDER ISLAMSKE DRŽAVE? Još nema zvaničnih potvrda, ali je Tramp sinoć tvitovao: DESILO SE NEŠTO VELIKO!

Izvor: Blic, 27.Okt.2019

U američkoj vojnoj akciji u Siriji veruje se da je ubijen lider Islamske države Abu Bakir al Bagdadi, prenose agencije.

Nastavak na Blic...

Tramp: Ubistvo Al Bagdadija značajnije od ubistva Osame bin Ladena

Izvor: Beta, 27.Okt.2019

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je američka vojna operacija u kojoj je ubijen vodja Islamske države Abu Bakr al Bagdadi značajnija od one u kojoj je ubijen Osama bin Laden 2011. godine tokom (predsednik SAD Barak) Obamine vladavine.On je priznao da je smrt Bin Ladena bila značajna,...

Nastavak na Beta...

Tramp: Lider Islamske države umro "kao kukavica" u "panici i užasu"

Izvor: VOA, 27.Okt.2019

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u nedelju da je lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo tokom operacije američkih specijalnih snaga u regionu Idlib u severozapadnoj Siriji, čime je zadat ogroman udarac toj terorističkoj grupi. "Sjedinjene Države su sinoć privele pravdi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.