Trajekt sa 850 putnika blokiran ledom u Baltičkom moru

Izvor: Blic, 29.Jan.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajekt sa 850 putnika blokiran ledom u Baltičkom moru

Trajekt "Nordlandija"- koji je iz Finske krenuo za Estoniju sa 850 putnika i ostao blokiran ledom u Baltičkom moru oko 15 km od obale- oslobođen je ledenih okova i nastavio je put ka Talinu, saopštile su danas pomorske vlasti.

"Trajekt je oslobođen leda, i već je dosta napredovao na putu za Talin. Svi putnici su dobro, a posada broda nas je obavestila da je atmosfera na brodu mirna i tiha", objavljeno je iz Centra za pomorski saobraćaj u Finskom zalivu kako prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Brod je mogao da produži putovanje jer su drugi brodovi koji su tuda prolazili izlomili ledenu koru koja ga je okruživala. Međutim u Baltiku je još okovano ledom više od 15 brodova kojima je i dalje potrebna pomoć. "Nordlandija", trajekt kompanije "Ekero lajn", je bio jedini putnički brod zarobljen ledom.

Nordijski region je pogođen neuobičajeno hladnim vremenom, s temperaturama koje se spuštaju ispod minus 20 stepeni Celzijusa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putnički trajekt blokiran ledom u Baltičkom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010

HELSINKI - Trajekt "Nordlandija" sa 850 putnika, koji je iz Finske krenuo za Estoniju 850 putnika, blokiran je ledom u Baltičkom moru, saopštile su danas pomorske vlasti...Rojters je izvestio da je u Baltičkom moru trenutno okovano ledom između 15 i 20 brodova koji čekaju pomoć ledolomca, ali "Nordlandija"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.