Testiran jedan putnik na kruzeru u Australiji zbog sumnje na koronavirus

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testiran jedan putnik na kruzeru u Australiji zbog sumnje na koronavirus

Australijski zdravstveni zvaničnici testirali su jednog putnika na kruzeru usidrenom u Sidneju zbog respiratorne bolesti, što je uplašilo druge putnike zbog mogućnosti izbijanja koronavirusa na brodu.
Vlada Novog Južnog Velsa saopštila je da su zdravstveni radnici, nakon što se brod kompanije "Norvežian džuel" usidrio u luci, preduzeli rutinski pregled putnika, prenosi Rojters i dodaje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brod krstario oko Novog Zelanda.

"Obavljena su tri rutinska medicinska transfera od kojih nijedan nije povezan sa respiratornom bolešću. Jedna osoba je testirana na brodu zbog respiratorne bolesti, a rezultati se očekuju popodne", saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Niko od putnika nije boravio u Kini prethodnih 14 dana, a kompanija je saopštila da je nakon usidrenja brod temeljno očišćen i dezinfikovan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.