Talibani ubili 20 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani ubili 20 pripadnika bezbednosnih snaga Avganistana

Najmanje 20 pripadnika bezbednosnih snaga poginulo je u sukobima sa talibanima u istočnoj provinciji Gazni, saopštili su avganistanski zvaničnici. Bombaš-samoubica izveo napad u Kabulu.
Poslanik Ali Akbar Kasemi je izjavio da je sukoba u poslednjih 24 sata najviše bilo u oblasti Džaguri.

Avganistanski šef armije, general Muhamed Šarif Jaftali, izjavio je novinarima da sukobi u Džaguri i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dalje traju i da su vladine snage pretrpele gubitke.
Međutim, nije precizirao koliko je njih poginulo, preneo je AP.
Talibani su preuzeli odgovornost za napade, a njihov portparol Zabihulah Mudžahid tvrdi da su zauzeli oblast Malistan u provinciji Gazni.
Istovremeno, u Kabulu se okupilo na stotine ljudi koji traže da snage obezbede Gazni.
U Avganistanu se dogodio još jedan napad. Najmanje šest osoba je ubijeno, a 10 ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu u centru Kabula.
Napad je izveo bombaš-samoubica u blizini policijskog kontrolnog punkta i škole u centru Kabula. U tom delu grada nalaze se i zgrade ministarstava finansija i pravde, a u blizini je i predsednička palata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.