Zvaničnik: Talibani ubili 20 policajaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnik: Talibani ubili 20 policajaca

Talibani su u borbama u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni ubili oko 20 pripadnika snaga bezbednosti te zemlje, rekao je danas jedan zvaničnik.

Poslanik Ali Akbar Kasemi je rekao da su u prethodna 24 sata borbe bile koncentrisane u okrugu Džaguri.

Načelnik avganistanskog generalštaba Mohamad Šarif Jaftali je rekao da su borbe u Džaguriju u toku i da su vladine snage pretrpele gubitke, ali nije iznosio detalje.

Portparol talibana Zabiula Mudžahid >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je preuzeo odgovornost za napade pobunjenika i u poruci medijima naveo da su talibani zauzeli okrug Malistan u provinciji Gazni.

Istovremeno, stotine šiita je demonstriralo u Kabulu zahtevajući od vlade da osigura Gazni.

Talibani trenutno pod kontrolom drže gotovo polovinu Avganistana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVOPROLIĆE U AVGANISTANU Talibani ubili 20 pripadnika bezbednosnih snaga

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018

Avganistanski šef armije, general Mohamad Šarif Jaftali, izjavio je novinarima da sukobi u Džaguri i dalje traju i da su vladine snage pretrpele gubitke..Najmanje 20 pripadnika bezbednosnih snaga poginulo je u sukobima sa talibanima u istočnoj provinciji Gazni, saopštili su danas avganistanski zvaničnici...Poslanik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Talibani ubili 20 policajaca

Izvor: B92, 12.Nov.2018

Kabul -- Talibani su u borbama u istočnoj avganistanskoj provinciji Gazni ubili oko 20 pripadnika snaga bezbednosti te zemlje, rekao je jedan zvaničnik...Poslanik Ali Akbar Kasemi je rekao da su u prethodna 24 sata borbe bile koncentrisane u okrugu Džaguri...Načelnik avganistanskog generalštaba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.