Talačka drama u školi na Filipinima okončana bez žrtava

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2017, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talačka drama u školi na Filipinima okončana bez žrtava

Islamski ekstremisti, sledbenici Islamske države, upali su jutros u školu na jugu Filipina i uzeli su nekoliko osoba kao taoce, saopštila je policija, na istom ostrvu gde se već petu nedelju vladine snage bore s islamistima. Talačka drama, međutim, okončana je, a nije bilo žrtava.

Talačka drama koja se odvijala u osnovnoj školi na jugu Filipina okončana je, objavio je portparol filipinske vojske, navodeći da su se islamski ekstremisti koji su držali taoce povukli te >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da nema žrtava.

"Kriza je rešena", kazao je brigadni general Restituto Padila. "Oni su se povukli, nisu više tamo. Područje oko škole ponovno je sigurno", kazao je.

Ipak, Padila je rekao da vojska i dalje istražuje mogućnost da otmičari još uvek drže pet civila, ali je precizirao da niko od dece nije bio uzet za taoca, kako je bilo ranije saopšteno.

Nešto pre toga je portparol militantne grupe rekao da je njegova grupa odvela civile na sigurno mesto nakon što je izbio oružani sukob s filipinskom vojskom, ali da nemaju nameru da ih zadrže.

Policija je ranije danas objavila da je oko trista naoružanih osoba, među njima pripadnici Islamskih boraca za slobodu Bangsamora (BIFF), upalo u školu u Pigkavajanu u pokrajini Severni Kotabato, na ostrvu Mindanau, i da nekoliko učenika drže kao taoce.

Pigkavajan je 190 km južno od Maravija, gde se ekstremisti BIFF-a zajedno s borcima drugih grupa povezanih sa islamskom državom od 23. maja bore protiv filipinske vojske.

Filipinska vojska počela je u utorak u Maraviju novu ofanzivu kako bi očistila to područje do Ramazanskog bajrama koji se slavi sledećeg vikenda.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Islamski ekstremisti upali u školu na jugu Filipina, nema žrtava

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2017

Islamski ekstremisti upali su jutros osnovnu školu na jugu Filipina da bi se povukli nakon sukoba sa filipinskim trupama...Drama je okončana bez žrtava, saopštila je filipinska vojska...Treći po redu! Razneo se bombaš samoubica sa Kosova!..U školi nijedan učenik nije uzet kao talac, izjavio je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.