Izvor: Blic, 10.Avg.2017, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽE REFERENDUM Više od 100.000 Švajcaraca potpisalo peticiju za uvođenje porodiljskog za očeve

Više od 100.000 građana Švajcarske potpisalo je peticiju za održavanje referenduma o jednomesečnom plaćenom porodiljskom odsustvu za očeve, saopštila je vlada.

Švajcarska valda navela je da su incijatori peticije, koja je pokrenuta u julu, prikupili neophodan broj potpisa za odlučivanje o ovom pitanju na referendumu.

Građani često o važnim političkim odlukama glasaju na referendumu u okviru švajcarske forme direktne demokratije, navodi AP.

Pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porodiljskog odsustva nalazi se u središtu debate o ravnopravnosti zaposlenih i stavilo bi Švajcarsku u red sa zemljama kao što su Francuska i Nemačka.

O datumu održavanja referenduma odlučiće parlament.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Švajcarci traže uvođenje porodiljskog za očeve

Izvor: Radio 021, 11.Avg.2017, 08:55

Više od 100.000 građana Švajcarske potpisalo je peticiju za održavanje referenduma o jednomesečnom plaćenom porodiljskom odsustvu za očeve, saopštila je vlada...Švajcarska vlada navela je da su incijatori peticije, koja je pokrenuta u julu, prikupili neophodan broj potpisa za odlučivanje o...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.