Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2013, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveta kruška kod Pirota godinama blokira put

Poput Savinaca, i u pirotskom kraju postoji kult svetog drveta. Najdrastičniji primer je drvo kruške, u vikend naselju iznad Zavojskog jezera na Staroj planini, koje je zbog starosti još pre šest godina palo i preprečilo seoski put, ali niko od meštana ni ne pomišlja da ga pomeri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLAŠE SE PROKLETSTVA: Sveto drvo kod Pirota niko ne sme da pomeri s puta

Izvor: Kurir, 10.Jul.2013

Iznad Zavojskog jezera na Staroj planini, drvo koje je još pre šest godina palo i preprečilo seoski put niko od meštana i ne pomišlja da skloni..PIROT - Poput Savinaca, i u pirotskom kraju postoji kult svetog drveta...Najdrastičniji primer je drvo kruške, u vikend naselju iznad Zavojskog jezera...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.