Izvor: RTS, 05.Maj.2022, 20:53

Švajcarska, tovar od pola tone kokaina u Nestleovoj fabrici

Više od pola tone kokaina u tovaru kafe u zrnu pronađeno je u fabrici švajcarskog prehrambenog giganta "Nestle" na zapadu zemlje.
Policija švajcarskog kantona Fribur saopštila je da je osoblje "Nestleove" fabrike u gradu Romonu, gde se proizvodi instant kafa u kapsuli "nespreso", prijavilo da je u kontejneru sa vrećama kafe pronašlo nepoznatu belu supstancu.

Analize su pokazale da je reč o preko 500 kilograma kokaina vrednog više od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 50 miliona švajcarskih franaka, ističe se  u saopštenju.
Iz fabrike "Nespreso" navode da supstanca nije došla u kontakt sa bilo kojim od proizvoda ili industrijskom opremom.
"Pošto je policijska istraga u toku, ne možemo dati više detalja. Želimo da uverimo potrošače da su svi naši proizvodi bezbedni za konzumiranje", dodaje se u objavi fabrike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno pola tone kokaina u kesama kafe

Izvor: B92, 05.Maj.2022

Preko 500 kilograma kokaina za koji se procenjuje da vredi više od 50 miliona švajcarskih franaka pronađeno je u kontejneru sa kesama kafe u zrnu...Kese su namenjene fabrici "Nespreso" u gradu Romontu na zapadu Švajcarske, saopštila je danas tamošnja policija...Kako se navodi, fabrika Nesprešo...

Nastavak na B92...

U džakovima kafe 500 kilograma kokaina

Izvor: B92, 06.Maj.2022, 12:51

Švajcarska policija saopštila je danas da je zaplenila 500 kilograma kokaina spakovanog u džakove kafe koji su poslati u fabriku Nespreso u toj zemlji..."To je sigurno velika zaplena za kanton Fribur, može se reći da je ovo izuzetan ulov“, izjavio je bezbednosni zvaničnik Mark Andrej, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.