Pronađeno pola tone kokaina u kesama kafe

Izvor: B92, 05.Maj.2022, 21:08

Pronađeno pola tone kokaina u kesama kafe

Preko 500 kilograma kokaina za koji se procenjuje da vredi više od 50 miliona švajcarskih franaka pronađeno je u kontejneru sa kesama kafe u zrnu.

Kese su namenjene fabrici "Nespreso" u gradu Romontu na zapadu Švajcarske, saopštila je danas tamošnja policija.

Kako se navodi, fabrika Nesprešo sinoć je obavestila policiju da je osoblje pronašlo "nedefinisanu belu supstancu" dok je istovaralo kese kafe u zrnu koje su upravo stigle iz Brazila, a analize su pokazale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u pitanju kokain, prenosi Rojters.

"Supstanca o kojoj je reč nije dospela u kontakt ni sa jednim od naših proizvoda ili proizvodne opreme koja se koristi za pravljenje naših proizvoda", kaže se u saopštenju Nespreša.

Dodaje se da je policijska istraga u toku i da nije moguće izneti više detalja o pomenutom događaju.

"Želimo da uverimo potrošače da su svi naši proizvodi bezbedni za upotrebu", poručio je švajcarski proizvođač kafe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.