Suzavac i neredi u Karakasu, opozicija traži odlazak Madura

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac i neredi u Karakasu, opozicija traži odlazak Madura

Venecuelanska policija suzavcem je blokirala proteste opozicije u Karakasu koja zahteva odlazak predsednika države Nikolasa Madura i ukidanje vanrednog stanja.

Brojne policijske snage opkolile su trg Venecuela, gde se okupilo hiljade demonstranata, među njima i vođa opozicije Enrike Kapriles, s ciljem da krenu prema sedištu vlade. Venecuelanska opozicija traži refendum o svrgavanju predsednika Madura, ali su vlasti odbile tu inicijativu.

Ova naftom bogata zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sve dublje tone u političku, ekonomsku i socijalnu krizu od kada je na parlamentarnim izborima, održanim krajem 2015. godine, pobedila opozicija.

Sukob između "čavista", prema imenu pokojnog predsednika Uga Čaveza, koji je bio na funkciji od 1999. do 2013. i bio je mentor Nikolasa Madura, i "antičavista", pojačao se pošto je opozicija početkom maja prikupila 1,8 miliona potpisa za raspisivanje referenduma u nadi da će se održati do kraja 2016.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.