Sudar vozova u Švajcarskoj, 50 povređenih

Izvor: Mondo, 20.Feb.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar vozova u Švajcarskoj, 50 povređenih

U švajcarskom gradu Rafc, severno od Ciriha, jutros je došlo do sudara dva voza. prem poslednjim informacijama povređeno je 50 ljudi.

Foto: AP, Keystone, Ennio Leanza

Nesreća se dogodila prilikom izlaza kompozicije "S-Ban-a" iz stanice Rafc u pravcu Šafhauzena, koja je udarila u brzi voz koji je krenuo u istom pravcu.

Mašinovođa "S Ban-a" je, prema navodima lista, najverovatnije pogrešno procenio singalizaciju, on je prevideo upaljeno crveno svetlo, da bi potom sa donje strane naišao voz koji je išao iz pravca Ciriha u Šafhauzen i udario prvi voz.

U sudaru je pet vagona iskočilo iz šina.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudar vozova u Švajcarskoj ima povređenih

Izvor: Blic, 20.Feb.2015

U blizini Ciriha jutros su se sudarila dva voza u kojima je povredjeno 49 ljudi, saopštile su vlasti...Dva voza su se sudarila u Rafcu zbog čega je obustavljen železnički saobraćaj u ovom delu Švajcarske..."Imamo sudar jutros i ozbiljno je, ima i povređenih", rečeno je AFP-u iz policije..."Brzi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.