Studenti i srednjoškolci blokiraju ključne tačke za život Hongkonga

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti i srednjoškolci blokiraju ključne tačke za život Hongkonga

Stotine studenata i učenika srednjih škola napustili su danas nastavu kako bi učestvovali na demonstracijama. Studenti su se okupili ispred Kineskog univerziteta u Hongkongu. Srednjoškolci Hongkonga držeći se za ruke formirali su "ljudske lance" i pokušali da poremete podzemnu železnicu.
Tom potezu prethodili najveći do sada protesti održani tokom vikenda, tokom kojih su demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spaljivali barikade, bacali dimne bombe, dok je policija na to odgovorila vodenim topovima, suzavcem i gumenim mecima.

Studenti su se okupili ispred Kineskog univerziteta u Hongkongu, koji je i jedan od najvećih, a postavljen je i transparent "Ujendinjeni bojkot studenata za naš grad".
Inače, u Hongkongu je od jutros policija u podzemnoj železnici, gde je došlo do sukoba sa demonstrantima tokom vikenda, prenosi Rojters.
Učesnici protesta pozivaju na generalni štrajk, međutim, od jutros je u gradu relativno mirna situacija.
Jedino su brojne osnovne škole zatvorene zbog opasnosti od najavljenog tajfuna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hongkong: Đaci i studenti bojkotovali nastavu

Izvor: B92, 02.Sep.2019

Hongkong -- Hiljade studenata hongkonškog univerziteta i učenika honkonških škola bojkotovalo je danas časove i mirno se okupilo protestujući u Hongkongu...Napetost je bila velika, a kako je pala noć došlo je i do nekoliko manjih sukoba, preneo je Rojters...Policija je ispalila suzavac da bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.