Studenti i srednjoškolci blokiraju ključne tačke za život Hongkonga

Stotine studenata i učenika srednjih škola napustili su danas nastavu kako bi učestvovali na demonstracijama. Studenti su se okupili ispred Kineskog univerziteta u Hongkongu. Srednjoškolci Hongkonga držeći se za ruke formirali su "ljudske lance" i pokušali da poremete podzemnu železnicu.

Tom potezu prethodili najveći do sada protesti održani tokom vikenda, tokom kojih su demonstranti spaljivali barikade, bacali dimne bombe, dok je policija na to odgovorila vodenim topovima, suzavcem i gumenim mecima.

Studenti su se okupili ispred Kineskog univerziteta u Hongkongu, koji je i jedan od najvećih, a postavljen je i transparent "Ujendinjeni bojkot studenata za naš grad".

Inače, u Hongkongu je od jutros policija u podzemnoj železnici, gde je došlo do sukoba sa demonstrantima tokom vikenda, prenosi Rojters.

Učesnici protesta pozivaju na generalni štrajk, međutim, od jutros je u gradu relativno mirna situacija.

Jedino su brojne osnovne škole zatvorene zbog opasnosti od najavljenog tajfuna.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво