Stampedo na hadžu u Meki, poginulo 310 hodočasnika

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stampedo na hadžu u Meki, poginulo 310 hodočasnika

Najmanje 310 hodočasnika je danas poginulo, a 450 povređeno u ljudskom stampedu u saudijskom gradu Mini, izvan svetog muslimanskog grada Meke, gde je u hadžiluk došlo oko dva miliona ljudi, saopštili su zvaničnici.

Mina se nalazi na oko pet kilometara od Meke. Tu u više od 160.000 šatora spavaju vernici za vreme hodočašća.

Pre devet godina, najamanje 360 hodočasnika je poginulo tokom hadžiluka u istom mestu, podsetila je agencija AP.

Hadžiluk >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je jedan od pet stubova islama i svaki musliman je dužan da bar jednom u životu, ako je sposoban, ode na hadžiluk.  

Najmanje 111 osoba je poginulo, a 390 povređeno 12. septembra kada se  srušio kran u najvećoj džamiji na svetu Al Haram u Meki.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mina: U stampedu poginulo 717 hodočasnika

Izvor: Studio B, 24.Sep.2015

Najmanje 717 hodočasnika je danas poginulo, a najmamnje 805 povređeno u ljudskom stampedu u saudijskom gradu Mini, izvan svetog muslimanskog grada Meke, gde je u hadžiluk došlo oko dva miliona ljudi, saopštili su zvaničnici...Mina se nalazi na oko pet kilometara od Meke. Tu u više od 160.000 šatora...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.