Bajdenova administracija najavila visoke nove carine na uvoz iz Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 13:21

Bajdenova administracija najavila visoke nove carine na uvoz iz Kine

Predsednička administracija Džozefa Bajdena najavila je danas da će Sjedinjene Američke Države uvesti visoke nove carine na širok spektar proizvoda koji se uvoze iz Kine kao što su poluprovodnici, baterije, solarne ćelije ili kritični minerali.
Vašington će takođe pored ranije najavljenih povećanja carina na uvoz kineskog čelika, aluminijuma i električnih vozila (EV) povećati i namete na medicinske proizvode ili lučke dizalice, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).
Bela kuća je saopštila da će promene uticati na oko 18 milijardi dolara tekućeg godišnjeg uvoza, kao i da je povećanje carina neophodno da bi se američka industrija zaštitila od nelojalne konkurencije.
Počev od ove godine, predsednik...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajdenova administracija najavila visoke nove carine na uvoz iz Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2024

​Predsjednička administracija Džozefa Bajdena najavila je danas da će Sjedinjene Američke Države uvesti visoke nove carine na širok spektar proizvoda koji se uvoze iz Kine kao što su poluprovodnici, baterije, solarne ćelije ili kritični minerali.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Drastično povećanje američkih carina na EV iz Kine

Izvor: AutoBlog, 14.Maj.2024

Optužujući Kinu za „nepoštenu trgovinsku praksu“ Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) kao odgovor i da bi „zaštitio američke radnike i kompanije“, naredio povećanje carina na uvoz iz Kine u vrednosti od 18 milijardi dolara, saopštila je Bela kuća.Prema saopštenju...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.