Srušio se vojni avion u Kazahstanu, 27 mrtvih

Izvor: Studio B, 25.Dec.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se vojni avion u Kazahstanu, 27 mrtvih

Kazahstanski vojni avion tipa Antonov-72 sa 27 putnika srušio se na jugu Kazahstana, javila je služba bezbednosti te centralnoazijske zemlje. Svi putnici u avionu su poginuli, a većina njih su bili graničari.

Prema kazahstanskom Komitetu za nacionalnu bezbednost avion se srušio danas na oko 20 kilometara od grada Šimkenta, blizu granice sa Uzbekistanom.

U saopštenju na vebsajtu Komiteta navodi se da je u avionu bio vršilac dužnosti šefa granične bezbednosne službe Kazahstana pukovnik Turganbek Stambekov.

Nastradalo je sedam članova posade i 20 graničara.   

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Srušio se vojni avion u Kazahstanu, 27 mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2012

ALMATI - Kazahstanski vojni avion tipa Antonov-72 sa 27 putnika srušio se danas na jugu Kazahstana, javila je služba bezbjednosti te centralnoazijske zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.