Srbija je (ponovo) šampion sveta u basketu, Bulut MVP

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je (ponovo) šampion sveta u basketu, Bulut MVP

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 je (ponovo) šampion sveta.

Srbija je u reprizi prošlogodišnjeg finala savladala Holandiju i odbranila svetsku titulu. Srpski sastav, koji čine Dejan Majstorović, Dušan Bulut, Marko Savić i Stefan Stojačić treći put zaredom je vladar sveta u basketu 3x3, a četvrti ukupno.

Srbija je slavila sa 16:13.

#3x3WC Final Scores #WatchUsPlayhttps://t.co/wjn0m2nu5Ipic.twitter.com/yRdGIwqKR2

Zanimljiv meč smo gledali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u finalu, a u prvom delu meča svakako je najupečatljivije bilo koliko čvrto su se igrale odbrane na obe strane.

Igralo se poen za poen, ali se na oko šet minuta do kraja Holandija odvojila na +2. Srbija, do pred sam kraj finala, nije uspela da pogodi niti jedan šut za dva poena. Ali ti šutevi su došli kada je bilo najpotrebnije.

Na 3:15 do kraja Srbija se vratila na poen zaostatka, a nakon nekoliko dobrih odbrana Bulut je svom timu doneo i izjednačenje na oko dva minuta do kraja finala. Holandija je ponovo povela sa linije za slobodna bacanja, ali je prva dvojka za Srbiju došla u pravom trenutku za prvo vođstvo u meču 10:9.

Majstorović i ekipa su se razligrali u samom finišu kada su se na minut do kraja odvojili na +4 (15:11).

MVP šampionata je Dušan Bulut, a najbolji tim prvenstva čine Dušan Bulut, Džesper Džobse iz Holandije i Majkl Hiks iz Poljske.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.