Srbi, Australijanci i Nemci gledali dve utakmice u jednom kafiću

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi, Australijanci i Nemci gledali dve utakmice u jednom kafiću

Srbi, Australijanci, Nemci i još poneko zajedno su gledali odlučujuće mečeve D grupe za prolazak u drugi krug Mundijala u šangajskom "Sport kafeu“, koji drži jedan Australijanac.

U Šangaju živi manje od 100 Srba, Australijanaca ima oko 10.000, a Nemci su najbrojnija zajednica stranaca u ovom kineskom gradu i po nekim procenama ima ih pola miliona. Proporcionalno, otprilike takav odnos snaga bio je i u večeri odluke.

"Nadam se da ćemo ’razbiti’ Srbiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa četiri-pet golova razlike“, rekla je novinarki Tanjuga mlada australijanka koja je ushićeno bodrila svoj tim ogrnuta zastavom, sa kengurom u naručju.

"Orlovi“ su bili bolji tokom celog prvog poluvremena, a srpski navijači iščekivali su gol. Sa zastavicom Srbije na stolu, Beograđani Ana i Neđa, koji već nekoliko godina rade u Šangaju, napeto su trljali dlanove i pokrivali oči rukama kad je Miloš Krasić propustio dve prilike za pogodak. Njihov prijatelj Srđan nazdravljao je sa vlasnikom kafića, pevajući "Ni-ko-la Žigić, jedan je Ni-ko-la Žigić“.

Nemački navijači gledali su utakmicu svog nacionalnog tima protiv Gane na ekranu u ćošku. Razumljivo, jer je vlasnik "sport kafea“ Australijanac, pa je veliki ekran bio rezervisan za duel "orlova" i "kengura".

U "svom ćošetu" Nemci su bili veoma glasni, posebno od 60. minuta kada su golom Ozila "zakucali“ prvo mesto na tabeli D grupe.

"Možete da igrate, ali nikad nećete biti bolji od nas“, rekao je jedan od navijača "pancera“ koji je svih 90 minuta pevao "Nemačka, Nemačka“, mašući nemačkom zastavom.

Dok su se Nemci držali, srpska reprezentacija iznenada je "pala“, a Australijanci su to odmah iskoristili i postigli prvi gol. Naš navijač, Neđa, momentalno je zaključio da "više ne može da gleda“, pa se srpska navijačka ekipa prepolovila. Istina, ujutro se mora i na posao, a utakmica je po šangajskom vremenu počela u 2,30 sati noću. Pet minuta kasnije, usledio je i drugi pogodak „kengura“ u režiji Holmana.

"Ipak sam ponosna na naše momke“, konstatovala je Australijanka, žaleći i što Nemci nisu dali više golova Gani pošto bi njen tim tada imao šansu.

Za Nemce su navijali i Amerikanci koji su se okupili na noćnom gledanju Mundijala, koji od početka prvenstva "puni“ sport-kafe u Šangaju do sitnih sati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.