Split: Produžen pritvor Draganu Vasiljkoviću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: Produžen pritvor Draganu Vasiljkoviću

Optužno vijeće splitskog Županijskog suda produljilo je istražni zatvor Draganu Vasiljkoviću, zvanom kapetan Dragan.

Vasiljković je prije dva dana, kada je doveden u sud radi odluke o optužnici, kazao da i dalje smatra kako neće imati pošteno suđenje.

Ranije je već zatražio da ga se pusti na slobodu jer je postupak montiran iz šovinističkih pobuda. Ponudio je čak i pet milijuna kuna jamčevine, no sud ga je odbio.

Vasiljković je izručen iz Australije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << početkom jula prošle godine nakon pravne bitke oko njegovog statusa koja je potrajala cijelo desetljeće. U pet točaka optužnice terete ga za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima i civilima u Glini i Dalmaciji tijekom Domovinskog rata.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kapetanu Draganu produžen pritvor

Izvor: B92, 20.Apr.2016

Optužno veće splitskog Županijskog suda produžilo je Draganu Vasiljkoviću, zvanom kapetan Dragan istražni zatvor, navode hrvatski mediji...Vasiljković je pre dva dana, kada je doveden u sud radi odluke o optužnici, kazao da još uvek smatra da neće imati pošteno suđenje...On je ranije zatražio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.