Kapetanu Draganu produžen pritvor

Optužno veće splitskog Županijskog suda produžilo je Draganu Vasiljkoviću, zvanom kapetan Dragan istražni zatvor, navode hrvatski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2016.

13:03

Kapetanu Draganu produžen pritvor
Foto: Tanjug, arhiva

Vasiljković je pre dva dana, kada je doveden u sud radi odluke o optužnici, kazao da još uvek smatra da neće imati pošteno suđenje.

On je ranije zatražio da ga oslobode jer je postupak, kako je naveo, montiran iz šovinističkih pobuda. Ponudio je čak i jemstvo, ali ga je sud odbio.

O optužnici se nije odlučilo jer je odbrana zatražila pismeni otpravak rešenja o izdvajanju policijskih beleški. Pretpostavlja se da je reč o običnom kupovanju vremena, očekuje se da Vasiljković uloži žalbu o čemu će onda odlučivati Vrhovni sud, piše Index.hr.

Vasiljković je izručen iz Australije početkom prošle godine nakon pravne bitke oko njegovog statusa koja je potrajala celu deceniju. U pet tačaka optužnice terete ga za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima i civilima u Glini i Dalmaciji.

U ćeliji je najpre bio smešten sa Draganom Paravinjom. Nakon što je ovaj po treći put osuđen za ubistvo maloletne Antonije Bilić i premešten u Zagreb, društvo mu pravi general Đukić, optužen za rušenje brane Peruča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: