Kapetanu Draganu produžen pritvor

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetanu Draganu produžen pritvor

Optužno veće splitskog Županijskog suda produžilo je Draganu Vasiljkoviću, zvanom kapetan Dragan istražni zatvor, navode hrvatski mediji.

Vasiljković je pre dva dana, kada je doveden u sud radi odluke o optužnici, kazao da još uvek smatra da neće imati pošteno suđenje.

On je ranije zatražio da ga oslobode jer je postupak, kako je naveo, montiran iz šovinističkih pobuda. Ponudio je čak i jemstvo, ali ga je sud odbio.

O optužnici se nije odlučilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je odbrana zatražila pismeni otpravak rešenja o izdvajanju policijskih beleški. Pretpostavlja se da je reč o običnom kupovanju vremena, očekuje se da Vasiljković uloži žalbu o čemu će onda odlučivati Vrhovni sud, piše Index.hr.

Vasiljković je izručen iz Australije početkom prošle godine nakon pravne bitke oko njegovog statusa koja je potrajala celu deceniju. U pet tačaka optužnice terete ga za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima i civilima u Glini i Dalmaciji.

U ćeliji je najpre bio smešten sa Draganom Paravinjom. Nakon što je ovaj po treći put osuđen za ubistvo maloletne Antonije Bilić i premešten u Zagreb, društvo mu pravi general Đukić, optužen za rušenje brane Peruča.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kapetanu Draganu produžen istražni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016

Optužno veće splitskog Županijskog suda produžilo je istražni zatvor Draganu Vasiljkoviću, zvanom kapetan Dragan, koji je optužen za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Dalmaciji i Glini za vreme rata u Hrvatskoj, preneo je Indeks.hr...Vasiljković je pre dva dana uputio žalbu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.