Spasioci evakuisali 1.200 skijaša sa Pirineja

Izvor: Press, 03.Jan.2013, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasioci evakuisali 1.200 skijaša sa Pirineja

Vetar jačine 110 kilometara na sat onemogućio je juče po podne rad žičara u skijaškom centru Pantikosa, zbog čega su neki od gostiju ostali u jednoj kafeteriji na planinskom vrhu.
Skijaši su prvo u manjim grupama spušteni u grtalicama za sneg do pristupačnijeg dela, a zatim prevezeni džipovima do mesta Os de Haka i na kraju spušteni u Pantikosu. Neki od boljih skijaša su se spustili na skijama.
"Evakuacija skijaša je završena u 9:29, kada je sišla gondola sa poslednjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << grupom," saopštio je Aramon, operater koji upravlja većinom skijaških centara u Aragonu, na severu Španije.
Španska policija, spasioci i osoblje odmarališta radili su čitave noći kako bi spustili skijaše koji su se sklonili u kafeteriji.
Nije bilo nikakvih incidenata izuzev predvidljivog umora turista zbog višečasovnog čekanja, navedeno je u saopštenju.
Centar je danas zatvoren radi provere instalacija posle lošeg vremena.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.