Evakuisano 1200 skijaša sa Pirineja

Izvor: B92, 03.Jan.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisano 1200 skijaša sa Pirineja

Madrid -- Spasioci su danas evakuisali poslednje od 1.200 skijaša koji su zbog jakog vetra bili zarobljeni na padinama španskih Pirineja, javljaju agencije.

Vetar jačine 110 kilometara na sat onemogućio je juče po podne rad žičara u skijaškom centru Pantikosa, zbog čega su neki od gostiju ostali u jednoj kafeteriji na planinskom vrhu.

Skijaši su prvo u manjim grupama spušteni u grtalicama za sneg do pristupačnijeg dela, a zatim prevezeni džipovima do mesta Os de >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haka i na kraju spušteni u Pantikosu.

Neki od boljih skijaša su se spustili na skijama.

"Evakuacija skijaša je završena u 9:29, kada je sišla gondola sa poslednjom grupom," saopštio je Aramon, operater koji upravlja većinom skijaških centara u Aragonu, na severu Španije.

Španska policija, spasioci i osoblje odmarališta radili su čitave noći kako bi spustili skijaše koji su se sklonili u kafeteriji.

Nije bilo nikakvih incidenata izuzev predvidljivog umora turista zbog višečasovnog čekanja, navedeno je u saopštenju.

Centar je danas zatvoren radi provere instalacija posle lošeg vremena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončana evakuacija skijaša sa planinskog vrha

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2013

MADRID - Oko 1.200 skijaša, koji su od juče zbog jakog vjetra bili blokirani na padinama španskih Pirineja, evakuisani su danas, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Spasioci evakuisali 1.200 skijaša sa Pirineja

Izvor: Press, 03.Jan.2013

Vetar jačine 110 kilometara na sat onemogućio je juče po podne rad žičara u skijaškom centru Pantikosa, zbog čega su neki od gostiju ostali u jednoj kafeteriji na planinskom vrhu.. Skijaši su prvo u manjim grupama spušteni u grtalicama za sneg do pristupačnijeg dela, a zatim prevezeni džipovima...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.