Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija dozvolila brodu sa 107 migranata da uplovi u njenu luku

Španija je danas saopštila da će dozvoliti španskom humanitarnom brodu "Open arms", sa 107 migranata koji nekoliko nedelja plovi na Sredozemnom moru, da uplovi u luku Algekiras.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini rekao je danas brodu "Open arms" da napusti italijanske vode i krene u Španiju.

Salvini tvrdi da se brod usidrio blizu italijanskog ostrva Lampedusa "samo da bi isprovocirao mene i Italiju".

Španski humanitarni brod usidrio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se pre tri dana u italijanskim vodama gde je čekao odobrenje da uplovi u luku na ostrvu Lampedusa, ali Salvini je zabranio da brod uđe u luku.

Na brodu se nalaze migranti koji su krenuli iz Libije, a koje je ovaj humanitarni brod spasao na otvorenom moru. Od tada oni se nalaze na brodu jer države Evropske unije nisu mogle da se dogovore ko će primiti migrante.

Međutim, kada je šest država EU reklo da će prihvatiti migrante, Salvini nije dozvolio brodu da uplovi u luku. Španija je prihvatila da brod uplovi kako bi okončala ovu humanitarnu krizu.

Posada broda je saopštila da su uslovi na brodu "užasni" i optužila je Salvinija da koristi migrante za "ksenofobičnu i rasističku propaganda".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nije kraj problemima: Brod sa migrantima ipak ne može do Španije, očajni skaču u more VIDEO

Izvor: B92, 18.Avg.2019

Španija je u nedelju saopštila da će dozvoliti španskom humanitarnom brodu sa 107 migranata da uplovi u luku Algekiras...Brod "Otvorena ruka" sa 107 migranata nekoliko nedelja plovi na Sredozemnom moru, a trenutno se nalaze blizu Italije. Nekoliko migranata, koji se više od dve nedelje nalaze na...

Nastavak na B92...

Madrid: Bez dogovora o iskrcavanju migranata na Majorki

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2019, 11:45

Španska Vlada negirala je da je postigla dogovor sa Italijom da se 107 migranata iskrca u špansku luku Majorka, ponavljajući spremnost da ih prihvati. "Jedina tačna informacija je da je Vlada ponudila 'Open arms' da zaplovi ka najbližoj španskoj luci te da italijanska Vlada krši zakon sprečavanjem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.