Somalija: Najmanje 11 osoba stradalo u napadu bombaša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: Najmanje 11 osoba stradalo u napadu bombaša

Najmanje 11 osoba je ubijeno i više od deset ranjeno danas u napadu bombaša samoubice u restoranu u somalijskom gradu Bajdoa i napadu ručnom bombom u obližnjem hotelu, saopštile su lokalne vlasti, prenosi AP.

Iz somalijske policije agenciji je saopšteno da bi broj žrtava mogao da poraste.

AP navodi da su ranjeni smešteni u glavnu bolnicu u ovom gradu, na oko 250 kilometara zapadno od prestonice Mogadiša, a da je lekarsko osoblje navelo da "većina ima užasne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povrede".

Navodi se da još uvek niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali da su taj grad od 2009. do 2012. kontrolisali ekstremisti iz Al-Šababa, islamističke organizacije povezane s Al Kaidom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 11 mrtvih u napadu bombaša u Somaliji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2018

BAJDOA - Najmanje 11 osoba je ubijeno i više od deset ranjeno danas u napadu bombaša samoubice u restoranu u somalijskom gradu Bajdoa i napadu ručnom bombom u obližnjem hotelu, saopštile su lokalne vlasti, prenosi AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.