Izvor: RuskaRec.ru, 22.Feb.2017, 07:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Kako Rusija i SAD mogu da započnu saradnju

Odgovarajući na pitanja studenata na Drugom sveruskom omladinskom forumu Međunarodna vojno-politička i vojno-ekonomska saradnja na Moskovkom državnom univerzitetu međunarodnih odnosa ministar odbrane RF general armije Sergej Šojgu rekao je da Rusija i SAD mogu da počnu saradnju zajedničkim dejstvima u sirijskom gradu Raka. Naš zadatak je da ujedinimo napore. Mi imamo za to sve mogućnosti. Mi imamo zajedničkog protivnika – međunarodni terorizm. I mi i Amerikanci smatramo ga >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << protivnikom, rekao je Šojgu, podsetivši na reči predsednika Vladimira Putina da terorizam niko sam ne može da pobedi. Šojgu odgovorio Felonu koji je pozvao Rusiju da „ne gura šape u Libiju” Treba prestati sa plašenjem celog sveta Rusijom i započeti miran, kontruktivan i dosledan rad na normalizaciji odnosa kakvi su bilu bar pre pet do sedam godina, smatra ministar. Mi imamo sve, kako bimo efikasno sarađivali, apsolutno sve. Ništa nas  ne sprečava. Trenutno, precizno govoreći, mogla bi da započnu zajednička dejstva vezana za Raku. Tu je sve jasno, sve očigledno, nema nikakvih nesuglasica ko se tamo nalazi. Ta saradnja bi mogla da počne. Samo što u tu svrhu treba da nas čuju i razumeju....Treba stati, sesti i početi normalne razgovore, rekao je ministar, prenosi RIA Novosti.  Šojgu je rekao da će ovih dana biti završen rad na karti na kojoj će biti ucrtana mesta na kojima se nalazi umerena opozicija"
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Šojgu: Zadatak Rusije i SAD je da ujedine napore protiv terorizma

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017

Rusija i SAD mogle bi da počnu saradnju sa zajedničkim delovanjem u sirijskoj Raki, izjavio je ministar odbrane Rusije general armije Sergej Šojgu odgovarajući na pitanja studenata na Drugom omladinskom forumu Rusije „Međunarodna vojno-politička i vojno-ekonomska saradnja: savremene tendencije“.. . „Naš...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.