Snouden: Obavio sam svoju misiju

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden: Obavio sam svoju misiju

Šest meseci posle objavljivanja prvih poverljivih dokumenata američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) bivši službenik te agencije Edvard Snouden rekao je da je njegov "zadatak već obavljen".

Snouden je u intervjuu američkom dnevniku "Vašington post" izrazio zadovoljstvo, jer je javnost sada informisana o masovnom praćenju interneta i telefonskih komunikacija koje vrši američka Vlada.

  Neka društvo samo odluči da li želi da se menja: Edvard Snouden
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

"Za mene, zbog ličnog zadovoljstva, smatram da je moj zadatak već obavljen. Već sam pobedio. Čim su novinari mogli da rade, sve na čemu sam radio dobilo je na vrednosti", kazao je Snouden.

 

On je naglasio "da nije želeo da menja društvo već da društvu da šansu da donese odluku da li ono samo može da se promeni".

 

Snoudena je u Moskvi intervjuisao novinar "Vašington posta" Barton Gelman, koji je i dobio dokumente od bivšeg službenika NSA. Prvi poverljivi dokumenti NSA objavljeni su u junu u "Vašington postu" i britanskom "Gardijanu".

 

Američko savezno tužilaštvo podnelo je krivičnu tužbu protiv Snoudena, optužujući ga za špijunažu i krađu državnog vlasništva. Međutim, Snouden tvrdi da nije bio nelojalan.

 

"Ne pokušavam da uništim NSA, već radim na poboljšanju njenog rada. Još radim za NSA, ali je Agencija jedina koja to ne shvata", istakao je Snouden.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.