Snouden nudi pomoć Berlinu za azil

Izvor: B92, 23.Dec.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snouden nudi pomoć Berlinu za azil

Berlin -- Odbegli obaveštajac Edvard Snouden bi pomogao Berlinu u razjašnjenju američkog špijuniranja Nemaca, ukoliko bi dobio politički azil u toj zemlji, piše "Štern".

Nemački magazin navodi da je krajem oktobra poslanik partije Zeleni Hanas Kristijan Štrebele posetio Snoudena u Moskvi i da je Snouden tada poslao jedno pismo za kancelara Angelu Merkel u kome se kaže da bi on (Snouden) želeo da pomogne Nemačkoj u razjašnjenju špijunske afere, ako bi dobio azil.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Imam veliko poštovanje za Nemačku", napisao je Snouden u novoj "mejl-korespondenciji" sa ovim magazinom, naglasivši da nema strah od toga da bi, zatim, mogao da bude izručen Americi.

Snouden smatra da niko u nemačkoj vladi ne misli ozbiljno da bi Amerika sankcionisala Nemačku, zato što bi jednom poznatom kritičaru dala azil i veruje da bi od toga Amerika imala više štete nego Nemačka.

"To bi na kraju moglo da nanese veću štetu Americi, nego Nemačkoj", kaže Snouden.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.