Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 16:27

Snimak presretanja nad Japanskim morem – ruski lovci preko krila ispratili američki avion

Ruski borbeni avioni presreli su američki izviđački avion RC-135 iznad Japanskog mora, saopštilo je Rusko Ministarstvo odbrane.
Ruske vazduhoplovne snage su u neotralnom prostoru iznad Japanskog mora opazile cilj koji leti ka granici Ruske federacije i koji je identifikovan kao američki izviđački avion RC-135, saopštilo je rusko ministarstvo.

Za identifikaciju i presretanje korišćeni su borbeni avioni Su-35S i "mig 31bm".
U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje prenosi ruski kanal Zvezda, navodi se da su ruski lovci pratili američki avion na sigurnoj udaljenosti, u skladu sa međunarodnim pravilima u vazdušnom prostoru nad neutralnim vodmama.
Kako se ističe, to se može videti na snimku koji je objavljen. Preko krila ruskog lovca jasno se vidi RC-135 na čijem repu je američka zastava. 
Nakon što je američki izviđački avion izveo zaokret i udaljio se državne granice Ruske Federacije, ruski avioni vratili su se u svoju bazu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avioni presreli američki iznad Japanskog mora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020

Ruski borbeni avioni presreli su danas iznad Japanskog mora američki izviđački avion, koji je leteo ka ruskom vazdušnom prostoru, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane...Kako se navodi, ruske vazduhoplovne snage su u neutralnom prostoru iznad Japanskog mora opazile cilj koji leti ka suverenom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ruski lovci presreli američki izviđaki avion iznad Japanskog mora

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020

Ministarstvo odbrane objavilo je snimak presretanja američkog izviđačkog aviona iznad Japanskog mora. Ranije je Ministarstvo saopštilo da su sistemi za protivvazdušnu odbranu indentifikovali iznad Japanskog mora američki avion RC-135. Da bi ga presreli, podignuti su avioni Su-35 i MiG-31bm. Američki...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.