Ruski avioni presreli američki, objavljen snimak VIDEO

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 19:43

Ruski avioni presreli američki, objavljen snimak VIDEO

Ruski borbeni avioni presreli su američki izviđački avion RC-135 iznad Japanskog mora, saopštilo je Rusko Ministarstvo odbrane.

Ruske vazduhoplovne snage su u neutralnom prostoru iznad Japanskog mora opazile cilj koji leti ka granici Ruske federacije i koji je identifikovan kao američki izviđački avion RC-135, saopštilo je rusko ministarstvo.

Za identifikaciju i presretanje korišćeni su borbeni avioni Su-35S i "mig 31bm".

U saopštenju koje prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruski kanal Zvezda, navodi se da su ruski lovci pratili američki avion na sigurnoj udaljenosti, u skladu sa međunarodnim pravilima u vazdušnom prostoru nad neutralnim vodmama.

Kako se ističe, to se može videti na snimku koji je objavljen. Preko krila ruskog lovca jasno se vidi RC-135 na čijem repu je američka zastava.

Nakon što je američki izviđački avion izveo zaokret i udaljio se državne granice Ruske Federacije, ruski avioni vratili su se u svoju bazu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.