Slovenija: Janez Janša danas odlučuje o sudbini vlade

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Janez Janša danas odlučuje o sudbini vlade

Slovenački premijer Janez Janša najavio je da će u četvrtak saopštiti svoje reagovanje na izlazak pojedinih stranaka iz vladine koalicije, odnosno na sudbinu vlade.

Koaliciju je u sredu napustila Državljanska (građanska) lista Gregora Viranta, koji bi u četvrtak trebalo da da ostavku i na mesto predsednika parlamenta. Odlazak Državljanske liste iz vlade je usledio sinoć, jer premijer Janez Janša nakon izveštaja antikorupcijske komisije nije dao ostavku.Za četvrtak su ostavke >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << najavili i ministar finansija Janez Šušteršič i ministar pravosuđa i javne uprave Senko Pličanič, koji su takodje članovi Državljanske liste.Izlazak iz koalicije je za četvrtak najavila i Demokratska stranka penzionera ministra spoljnih poslova Karela Erjaveca i Slovenska ljudska stranka, koja je spremna da ostane u koaliciji do sednice parlamenta u februaru.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.