Sirija: Iran nema borbene trupe ni baze u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Iran nema borbene trupe ni baze u Siriji

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid al-Moalem rekao je danas da su iranski vojni savetnici uključeni u sirijsku vojsku ali da Teheran nema borbene trupe ni ustaljene baze u Siriji.

Šef sirijske diplomatije je naveo da je iransko prisustvo legitimno i zasnovano na pozivu vlade u Damasku.

Izrael je više puta upozoravao na trajno iransko vojno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prisustvo u Siriji. Al-Moalem navodi da Izrael iznosi lažne tvrdnje da bi vršio pritisak na Iran, svog arhineprijatelja.

Jevrejska država je u maju izvela niz vazdušnih napada u odgovor na, kako tvrdi vlada u Tel Avivu, iranski raketni napad na izraelske položaje na okupiranoj Golanskoj visoravni. To je do sada bio najozbiljniji sukob Izraela i Irana.

Veliki broj iranskih vojnika, među kojima ima i oficira, poginulo je u borbama sa pobunjenicima u Siriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SIRIJA: Snage SAD moraju da se povuku iz baze na jugu Sirije, Raka mora biti osobođena

Izvor: Kurir, 02.Jun.2018

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al Mualem danas je izjavio da se američke snage moraju povući iz baze Tanf na jugu zemlje, kao i da Damask nije u pregovorima o južnom regionu Sirije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.