Sirija: Iran nema ni borbene trupe, ni baze u Siriji

Izvor: B92, 02.Jun.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Iran nema ni borbene trupe, ni baze u Siriji

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid al-Moalem rekao je da su iranski vojni savetnici uključeni u sirijsku vojsku, ali da Teheran nema trupe i baze u Siriji.

Šef sirijske diplomatije je naveo da je iransko prisustvo legitimno i zasnovano na pozivu vlade u Damasku.

Izrael je više puta upozoravao na trajno iransko vojno prisustvo u Siriji. Al-Moalem navodi da Izrael iznosi lažne tvrdnje da bi vršio pritisak na Iran, svog arhineprijatelja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Jevrejska država je u maju izvela niz vazdušnih napada u odgovor na, kako tvrdi vlada u Tel Avivu, iranski raketni napad na izraelske položaje na okupiranoj Golanskoj visoravni.

To je do sada bio najozbiljniji sukob Izraela i Irana.

Veliki broj iranskih vojnika, među kojima ima i oficira, poginulo je u borbama sa pobunjenicima u Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Iran nema borbene trupe ni baze u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2018

Ministar spoljnih poslova Sirije Valid al-Moalem rekao je danas da su iranski vojni savetnici uključeni u sirijsku vojsku ali da Teheran nema borbene trupe ni ustaljene baze u Siriji...Šef sirijske diplomatije je naveo da je iransko prisustvo legitimno i zasnovano na pozivu vlade u Damasku...Izrael...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.