Simonjanova: RT na spisku fobija zapadnih analitičara

Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonjanova: RT na spisku fobija zapadnih analitičara

Glavna urednica RT Margarita Simonjan prokomentarisala je izveštaj stručnjaka američkog istraživačkog centra RAND u kom se govori o potrebi da se „stavi fokus na diskreditaciju RT“.

„Na spisku fobija zapadnih analitičara RT je zauzela mesto negde između ’Topolja M‘ i ’Iskandera‘. Predlog da nam se onemogući emitovanje u slučaju rata jednostavno mi je ulepšalo dan“, navodi Simonjanova.

Ranije su stručnjaci američkog istraživačkog centra RAND objavili izveštaj pod nazivom: „Razumevanje ruskog hibridnog rata i šta s njim“, u kom se govori o opasnosti od navodnog hibridnog rata koji Moskva vodi i razmatraju se načini zaštite američkih interesa.

U istraživanju se govori da su za odgovor na izazov koji je postavila Moskva potrebni vreme i napor. Analitičari predlažu da se recipročne mere povežu sa radom na jačanju tradicionalne politike obuzdavanja.

Efikasna strategija zaštite američkih interesa kada je u pitanju „hibridni rat“ koji vodi Rusija uključivaće otpor ruskim agentima od uticaja.

„Treba više da se radi na ovoj složnoj oblasti, ali preliminarna istraživanja pokazuju da bi, možda, bolje bilo fokusirati se na diskreditaciju resursa tzv. RT i povećanje informisanja o dezinformacijama, umesto da se bore protiv svake priče pojedinačno, polazeći iz principa ’oko za oko‘“, navodi se u dokumentu.

Osim toga, autori rada smatraju da civilno društvo takođe treba da bude podsticano kako bi igralo veću ulogu u borbi protiv ruskih dezinformacija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.