Izvor: Blic, 12.Feb.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sicilija: Zaplenjeno moguće vlasništvo italijanskog mafijaškog bosa

Policija je na Siciliji zaplenila četiri kompanije za preradu maslina, konfiskovala poljoprivredno zemljište, vile i drugu imovinu za koju tužioci tvrde da pripada poslovnom carstvu italijanskog mafijaškog bosa, koji je u bekstvu više od 20 godina.

Campobello di Mazara, Confiscati beni ad imprenditori contigui al boss Matteo Messina Denaro https://t.co/SzhuLasQA1 pic.twitter.com/TtD3k0gR7Y

Imovina, koja je konfiskovana danas u zapadnom delu ostrva, smatra se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << baza mafijaškog bosa Matea Mesine Denara (Matteo Messina Denaro) i vredi oko 13 miliona evra.

Ovaj osuđeni vođa "Koza nostre" je najtraženiji italijanski begunac.

#Mafia, colpo al patrimonio del boss Matteo Messina Denaro: confisca da 13 milioni di euro https://t.co/PaSyDDhCQr pic.twitter.com/E6bhxxqzcm

Tužioci tvrde da su biznis sa maslinama, kao i 108 drugih objekata i imovine, plus vozila i bankovni računi, registrovani na imena saučesnika.

Prema nekim procenama, različite italijanske mafijaške grupe zarađuju godišnje milijarde evra u poljoprivredi.

Mafija pretnjama prisili trgovce da prodaju sir mocarelu ili druge proizvode, koje je proizvela mafija, javlja AP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.