Sekretar SNBO: Planirane operacije i u drugim regionima Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2014, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretar SNBO: Planirane operacije i u drugim regionima Ukrajine

04.05.2014. -

Prema rečima sekretara Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Andreja Parubija, vojne akcije će početi kada se završi specijalna operacija protiv pristalica federalizacije u Slavjansku i Kramatorsku u Donjeckoj oblasti.

Kijev planira da posle specijalne operacije protiv pristalica federalizacije u Slavjansku i Kramatorsku u Donjeckoj oblasti počne sa vojnim akcijama i u drugim regionima Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << , izjavio je u subotu sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Andreja Parubij u emisiji „Petog kanala“.

„Kada se završi operacija u Slavjansku i Krmatorsku mi ćemo početi aktivnu fazu operacije i u drugim mestima gde se nalaze ekstremisti“, rekao je on.

Ukrajinska armija poslednjih dana provodi veliku akciju na jugoistoku Ukrajine kako bi ugušila proteste pristalica federalizacije. Glavni centri otpora su Slavjansk, Kramatorsk i drugi gradovi Donjecke oblasti, kao i Lugansk, gde su pristalice federalizacije preuzele kontrolu nad delom državnih organa. U petak je u sukobima u Odesi i požaru u Domu sindikata, gde su se od radikala skrivali aktivisti „antimajdana“, poginulo više od 40 ljudi, a oko 200 je ranjeno.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Andreй Stenin    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Posle oslobođenja posmatrača OEBS predstavnik Putina se vratio u Moskvu

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2014, 10:21

05.05.2014. -..Predstavnik predsednika RF Vladimir Lukin se vratio u Moskvu posle razrešenja situacije sa posmatračima OEBS-a u Slavjansku. Poznato je da su predstavnici OEBS-a, koji su oslobođeni uz njegovo posredovanje, predati predstavnicima specijalne posmatračke misije organizacije. Prisustvovao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.