Šef UN poziva da se izbegne nasilje u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UN poziva da se izbegne nasilje u Venecueli

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je sve strane u Venecueli da izbegnu pribegavanje nasilju i da odmah preduzmu mere da se uspostavi mir, rekao je danas portparol šefa svetske organizacije.

Gutereš je takođe pozvao "sve strane da pokažu najveću uzdržanost", dodao je portparol generalnog sekretara Stefan Dižarik.

Venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido izjavio je danas kod vojne baze u Karakasu da su mu se neki vojnici priključili, a kod baze su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbili okršaji između Gvaidovih pristalica i snaga vernih predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Gvaido je izašao na ulice Karakasa sa malom grupom naoružanih vojnika danas u rizičnom pokušaju da predvodi vojnu pobunu i svrgne socijalističkog vođu Nikolasa Madura, prenosi agencija AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Gutereš poziva sve strane u Venecueli na uzdržanost

Izvor: B92, 30.Apr.2019

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je sve strane u Venecueli da pokažu "maksimalnu uzdržanost"...To je saopštio portparol UN Stefan Dižarik navodeći da je Guterešova i privatna i zvanična poruka da se forsira dijalog kako bi se situacija rešila mirno, prenosi AP...Prema njegovim rečima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.