RT: Gvaido pozvao na vojni udar u Veneceli

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Gvaido pozvao na vojni udar u Veneceli

Izvor: Vostok / RT Samoproglašeni "privremeni predsednik" Venecuele Huan Gvaido je pozvao na vojni udar u video snimku u vazduhoplovnoj bazi u Karakasu. Na video snimku se vidi veliki broj vojnika i uhapšeni aktivista Leopold Lopez. "Sada je trenutak", izjavio je Gviado stojeći blizu teško naoružanih vojnika i oklopnog vozila.
„Pozivam sve vojnike i njihove porodice da izađu na ulicu. U skladu sa našim ustavom mi treba da okončamo uzurpaciju u našoj državi“, saopštio je Gvaido. Video snimak u trajanju od tri minuta snimljen je uoči današnjeg planiranog antivladinog mitinga, za koji je Gviado rekao da će vojnici biti raspoređeni na ulicama i delovati kako bi "zaštitili ustav Venecuele".
En el marco de nuestra constitución. Y por el cese definitivo de la usurpación. https://t.co/3RD2bnQhxt
— Juan Guaidó (@jguaido) April 30, 2019 Gvaido je ranije ustvrdio na Tviteru da se sastao sa “ključnim vojnim jedinicama” venecuelanske vojske radi “početka završne faze operacije Sloboda”. Vojska je "donela pravu odluku" da se okrene protiv predsednika Nikolasa Madura, napisao je on. On je takođe pozvao Venecuelance da izađu na ulice i pomognu da se "mobiliše" vojska protiv vlade.
Maduro spokesman confirms coup underway in Venezuela. Says ‘small number of military’ have joined forces with the opposition. Numbers not yet clear. https://t.co/yYFgm5ApYZ
— Eva Golinger (@evagolinger) April 30, 2019 Ministar odbrane Padrino Lopez je sdruge strane saopštio da je Vojska Venecuele čvrsta u odbrani ustava i njenih legitimnih vlasti.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GVAIDO POZVAO na VOJNU POBUNU Venecuele, a zatim DOBIO ODGOVOR SUZAVCEM! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019

Samoproglašeni venecuelanski "privremeni predsednik" Huan Gvaido pozvao je na vojnu pobunu u video snimku na aerodromu u Karakasu. U videu ga prati veliki broj vojnika i zatočio je aktivistu Leopolda Lopeza...Izveštaji o suzavcu prate video snimak koji je objavio opozicioni lider pod okriljem SAD-a...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RT: Bolton pozvao venecuelansku vojsku da „štiti Ustav“ tako što će podržati pokušaj državnog udara

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2019

Izvor: Vostok / RT Savetnik američkog predsednika za bezbednost, Džon Bolton pozvao je venecuelansku vojsku na borbu zajedno sa štićenikom Vašingtona, Huanom Gvaidom, koji je u utorak proglasio vojni udar u Karakasu. . .@vladimirpadrino: The FANB must protect the Constitution and the...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.