RT: Bolton pozvao venecuelansku vojsku da „štiti Ustav“ tako što će podržati pokušaj državnog udara

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Bolton pozvao venecuelansku vojsku da „štiti Ustav“ tako što će podržati pokušaj državnog udara

Izvor: Vostok / RT Savetnik američkog predsednika za bezbednost, Džon Bolton pozvao je venecuelansku vojsku na borbu zajedno sa štićenikom Vašingtona, Huanom Gvaidom, koji je u utorak proglasio vojni udar u Karakasu.
.@vladimirpadrino: The FANB must protect the Constitution and the Venezuelan people. It should stand by the National Assembly and the legitimate institutions against the usurpation of democracy. The United States stands with the people of Venezuela.
— John Bolton (@AmbJohnBolton) April 30, 2019 Bolton, jedna od vodećih američkih ličnosti u operaciji rušenja venecuelanske vlade, pozvao je i ministra odbrane zemlje Vladimira Padrina da pređe na stranu Gvaida, tvrdeći da bi to bio čin "zaštite" venecuelanskog ustava. Padrino je ranije osudio Gvaida kao izdajnika, te saopštio na Tviteru da su Oružane snage Venecuele lojalne legitimnom predsedniku zemlje Nikolasu Maduru.

Gvaido, samoproglašeni "privremeni predsednik" Venecuele, kojeg podržavaju SAD, objavio je danas video snimak, stajajući ispred grupe ljudi u vojnim uniformama, u kome je rekao da je došlo vreme za "odlučnu akciju" protiv Madurove vlade. Vlada je saopštila da samo mali broj „izdajnika“ podržava Gvaidov „pokušaj vojnog udara“, te obećala da će preuzeti kontrolu nad situacijom.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bolton: To nije državni udar, Kubanci kontrolišu vlast u Venecueli

Izvor: B92, 30.Apr.2019

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je pozvao na promenu režima u Venecueli...On je to učinio na dan kada je samoproglašeni predsednik Huan Gvaido pokrenuo akciju sa ciljem svrgavanja predsednika Nikolasa Madura...Bolton je optužio Kubu da kontroliše aktuelnu vlast u Venecueli,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.