Šef Saveta federacije Rusije: neće biti uvođenja trupa u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Saveta federacije Rusije: neće biti uvođenja trupa u Ukrajini

19.04.2014. -

Šef Saveta federacije Rusije (Senat), Valentina Matvijenko smatra da neće biti neophodno uvoditi vojsku u Ukrajinu, zbog istaknutog plana za regulisanje krize u zemlji koji je razrađen u Ženevi, 17. aprila.

Prema rečima Matvijenkove, rešenje je samo u opštem nacionalnom ukrajinskom dijalogu, kompromisu i dijalogu vlasti sa građanima.

Ženevski sporazum poziva strane konflikta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da se uzdrže od nasilja, ekstremizma i provokacija, da se razoružaju nezakonite grupe, oslobode zgrade koje su nezakonski zauzete i započne dijalog o ustavnoj reformi.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PUTIN: Rusija ima pravo da interveniše

Izvor: Danas, 19.Apr.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da ima pravo da pošalje vojsku u Ukrajinu, ali da se nada da to „pravo neće iskoristiti“, kao i da se Rusija zalaže za dijalog vlasti u Kijevu i naroda na istoku Ukrajine. On je u godišnjem razgovoru sa građanima koji su preneli državni elektronski...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.