Šef Pentagona otkazao put za Evropu zbog Venecuele

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Pentagona otkazao put za Evropu zbog Venecuele

Državni sekretar za odbranu SAD Patrik Šanahan otkazao je danas planirani put u Evropu a njegov portparol je kao razlog za to naveo krizu u Venecueli i situaciju duž granice SAD i Meksika.

Portparol, potpukovnik Džoe Bućino, precizirao je da je Šanahan odlučio da ostane u Vašingtonu kako bi sa Nacionalnim savetom za bezbednost i Stejt departmentom koordinirao poteze oko krize u Venecueli i na granici sa Meksikom gde armija pomaže Odeljenju za unutrašnju bezbednost da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nosi sa migranskom krizom. Pentagon, za sada, nema aktivnu ulogu u događajima u Venecueli, piše AP.

Bućinova izjava je objavljena samo tri sata nakon što je objavljeno da će Šanahan putovati u Nemačku, Belgiju i Englesku. Šanahan je u Nemačkoj i Belgiji trebalo da prisustvuje primopredaji komande u Evropskoj komandi SAD i  Nato snaga u Evropi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šef Pentagona otkazao put za Evropu zbog Venecuele

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2019

Državni sekretar za odbranu Sjedinjenih Američkih Država Patrik Šanahan otkazao je danas planirani put u Evropu a njegov portparol je kao razlog za to naveo krizu u Venecueli i situaciju duž granice SAD i Meksika, prenosi AP. Portparol, potpukovnik Džoe Bućino, precizirao je da je Šanahan odlučio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.