Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju protiv Izraela, SAD bile uzdržane

Izvor: BKTV News, 23.Dec.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju protiv Izraela, SAD bile uzdržane

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio je večeras rezoluciju kojom se zahteva od Izraela da obustavi izgradnju naselja na okupiranim palestinskim teritorijama, nakon što su Sjedinjene Američke Države bile uzdržane.

Za usvajanje rezolucije glasalo je 14 članica, uz buran aplauz, prenosi Rojters. Ovo je prva rezolucija SB UN o Izraelu i Palestincima za skoro osam godina.

Rezoluciju su predložili Novi Zeland, Malezija, Venecuela i Senegal dan nakon što se, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kako navodi agencija, Egipat povukao pod pritiskom Izraela i izabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Izrael i Tramp su pozvali SAD da ulože veto na rezoluciju, ali to se nije dogodilo. Rezolucija označava promenu američke prakse da štite Izrael od akcija Ujedinjenih nacija.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Savet bezbednosti usvojio rezoluciju protiv jevrejskih naselja

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2016

Savet bezbednosti UN usvojio je večeras rezoluciju kojom se zahteva okončanje izgradnje jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali...Rezolucija je usvojena sa 14 glasova, bez ijednog glasa protiv. Ambasadorka SAD Samanta Pauer nije uložila veto na taj dokument, već se uzdržala...To se smatra...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.