Saudijski kralj osudio ubistva na Floridi

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski kralj osudio ubistva na Floridi

Vašington -- Saudijski kralj Salman osudio je "varvarski" napad saudijskog državljanina na vojnike na Floridi.

On je telefonom razgovarao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

"Saudijski kralj Salman me je zvao da bi izrazio iskreno saučešće i solidarnost s porodicama i prijateljima vojnika ubijenih i ranjenih u napadu u Pensakoli, na Floridi", napisao je Tramp na Tviteru.

Prema Trampovim rečima, kralj Salman mu je preneo da je "saudijski narod zgrožen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << varvarskim činom ubice" i da taj čovek "ni na koji način ne predstavlja osećanja saudijskog naroda koji voli američki narod".

Saudijski vazduhoplovni kadet na obuci u SAD otvorio je vatru u učionici u bazi mornaričke avijacije u Pensakoli i ubio trojicu kolega pre nego što je i sam bio ubijen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.