Saudijski kralj osudio ubistva na Floridi

Saudijski kralj Salman osudio je "varvarski" napad saudijskog državljanina na vojnike na Floridi.

Izvor: Beta/AFP

Petak, 06.12.2019.

22:29

Saudijski kralj osudio ubistva na Floridi
EPA-EFE/ ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL/ arhiva

On je telefonom razgovarao sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

"Saudijski kralj Salman me je zvao da bi izrazio iskreno saučešće i solidarnost s porodicama i prijateljima vojnika ubijenih i ranjenih u napadu u Pensakoli, na Floridi", napisao je Tramp na Tviteru.

Prema Trampovim rečima, kralj Salman mu je preneo da je "saudijski narod zgrožen varvarskim činom ubice" i da taj čovek "ni na koji način ne predstavlja osećanja saudijskog naroda koji voli američki narod".

Saudijski vazduhoplovni kadet na obuci u SAD otvorio je vatru u učionici u bazi mornaričke avijacije u Pensakoli i ubio trojicu kolega pre nego što je i sam bio ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: