Izvor: RuskaRec.ru, 15.Mar.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Saradnici Sputnjika u baltičkim zemljama pod prismotrom specijalnih službi"

Specijalne službe u baltičkim zemljama nadziru razgovore i prepisku novinara Sputnjika, izjavila je glavna urednica agencije Sputnik i RT Margarita Simonjan u intervjuu za RNS . U jednoj od baltičkih zemalja novinari koji su bili na razgovoru za posao u agenciji Sputnjik pozivani su kasnije, kako je rekla, u lokalni KGB i ispitivani. Simonjan: Nekoliko saveta za dragu CIA Interesovali su se zašto su išli na razgovor i da li će izdati zemlju. Zamislite kako bi bilo da se tako nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << dogodi kod nas? Zamislite da ljudi krenu da rade u Slobodnoj Evropi, a sutra im telefonira neki pukovnik sa određenim pitanjima. To je gore nego što je bilo u Sovjetskom Savezu, pritom toga kod nas nema, a tamo postoji. Sada nije jasno da li ih je Sovjetski Savez naučio lošim stvarima ili naprotiv, rekla je ona. Simonjan je rekla da interna prepiska saradnika redakcije vrlo često dospeva u ruke konkurenata RT i da tako nešto ne bi moglo da se dogodi bez uključivanja specijalnih službi. Peskov zahvalan američkoj senatorki za reklamu „prekrasnog TV kanala RT“ Kako to da se materijal baziran na našoj poverljivoj prepisci koji nikada i nigde nije objavljen odjednom pojavljuje u nekom zapadnom mediju poznatom po saradnji sa specijalnim službama? Mi znamo da je reč o poturanju informacija. Mi znamo da su informacije mogle da se pojave u određenom mediju samo posredstvom specijalnih službi, objasnila je Simonjan. Kada razgovaram sa nekim telefonom ili nešto pišem, znam da nisam sama sa sagovornikom, već nas vuek ima bar troje, a možda i petoro, dodala je ona. Agencija Sputnik u baltičkim zemljama se redovno sreće sa najrazličitijim ograničenjima lokalnih vlasti svoje zakonite delatnosti, piše RIA Novosti.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Simonjanova: Strane obaveštajne agencije prate telefonske razgovore i prepisku zaposlenih u RT-u

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2017

Glavni urednik televizije RT Margarita Simonjan izjavila je da strane obaveštajne agencije prate telefonske razgovore i prepisku zaposlenih u toj televiziji.. . Osim toga, ona je rekla da agenti konkurentskim medijskim kućama prenose podatke iz unutrašnje prepiske RT.. . „Kako se materijal...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.