SZO proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou

Svetska zdravstvena organizacija zbog koronavirusa proglasila je vanrednu situaciju na globalnom nivou.
SZO je proglasila vanrednu situaciju na međunarodnom nivou nakon što se broj slučajeva obolelih od koronavirusa za nedelju dana više nego deset puta povećao.

Treći put ove nedelje zasedao je Odbor za hitne situacije Svetske zdravstvene organizacije u Ženevi, a nakon sastanka je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ne znaju kakvu štetu može naneti koronavirus 2019-nCoV ako bi se proširio u zemlji sa slabijim zdravstvenim sistemom, kao i da moraju delovati sada kako bi pomogli zemljama da se pripreme za tu mogućnost.
Do sada je od posledica virusa umrlo 170, a inficirano više od 7.800 ljudi.  
Zabeleženo je 98 slučajeva koronavirusa izvan Kine, uključujući osam slučajeva prenosa sa čoveka u četiri države – Nemačkoj, Japanu, Vijetnamu i Sjedinjenim Američkim Državama.
Iz SZO dodaju i da je većina zaraženih izvan Kine putovala u Vuhan ili je bila u kontaktu sa osobama koje su bile u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je izbila zaraza. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou zbog koronavirusa

Izvor: Radio 021, 30.Jan.2020

SZO je proglasila vanrednu situaciju na međunarodnom nivou nakon što se broj slučajeva obolelih od koronavirusa za nedelju dana više nego deset puta povećao..."Glavni razlog za ovo proglašenje nije zbog onoga što se dešava u Kini nego zbog onoga što se dešava u drugim zemljama", rekao je šef...

Nastavak na Radio 021...

SZO proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 30.Jan.2020

Svetska zdravstvena organizacija zbog koronavirusa proglasila je vanrednu situaciju na globalnom nivou. . SZO je proglasila vanrednu situaciju na međunarodnom nivou nakon što se broj slučajeva obolelih od koronavirusa za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.