Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SE SPREMA? Amerika odobrila prodaju oružja UKRAJINI

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa odobrila je plan za slanje smrtonosnog oružja Ukrajini, izjavili su danas američki zvaničnici.

Naoružanje koje će Vašington poslati Kijevu obuhvata i protivtenkovske projektile "Džavelin", a koje već duže vreme Ukrajina potražuje od SAD.

SAD su prethodno Ukrajini obezbedile podršku u opremi i obuci dok su privatne kompanije prodavale pešadijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naoružanje. Zvaničnici su istakli da se o planu ne može javno govoriti i zahtevali su da ostanu anonimni.

Odluka Vašingtona da pošalje naoružanje Ukrajini izazvaće Kijev da upotrebi silu u sukobu na istoku Ukrajine, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Grigorij Karasin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.