ŠOK u Nemačkoj: Bičevali Jevreje usred Berlina!

Izvor: Mondo, 18.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK u Nemačkoj: Bičevali Jevreje usred Berlina!

Dvojicu muškarca koji su nosili jevrejske kape napala su trojica muškaraca u Berlinu u Nemačkoj, a jednog od njih udarili su kaišem, saopštila je danas berlinska policija. Napad osudila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Foto: YouTube/Printscreen/Jüdisches Forum

Dve jevrejske organizacije objavile su snimak napada, koji je zabeležio jedan od napadnutih muškaraca, na kome se vidi mladić koji napada žrtvu i uzvikuje "Jahudi", što znači Jevrejin na arapskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jeziku, prenosi AP.

Napad se dogodio u utorak, u berlinskom kvartu Prenclauer Berg.

Pogledajte:



Izvor: YouTube/Jüdisches Forum

Gradski zvaničnici su osudili napad, a policija je kazala da je video deo istrage i da pokušavaju da utvrde identitet osumnjičenih.

Bomba od pola tone u centru Berlina!

Prema nezvaničnim informacijama, mladić koji je udarao Jevrejina kaišem je musliman.

Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je napad na dvojicu jevrejskih mladića u Berlinu.

"To je užasan incident i mi ćemo odgovoriti. Bitka protiv antisemitizma mora biti izvojevana, jer je dobro ime države u pitanju", rekla je ona na konferenciji za novinare, preneo je Frans pres.

Foto: MONDO/Mladen Šolak

Portparol Foruma Levi Salomon izjavio je da je incident pokazao da čak i u elitnom berlinskom distriktu Jevreji nisu sigurni i da je vreme da političari urade nešto.

Antisemitski incidenti su u porastu, a samo prošle godine u Berlinu se dogodilo 947 antisemitskih incidenata, među kojima 18 napada i 23 pretnje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.