SAD pozivaju na dalje jačanje pritiska na Severnu Koreju

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2018, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozivaju na dalje jačanje pritiska na Severnu Koreju

Američke vlasti pozvale su na dalje jačanje pritiska na Severnu Koreju da odustane od nuklearnog programa, uprkos smirenijoj situaciji u regionu.

"Mora da postoje poslednice za režim Severne Koreje posle svake nove agresije", ocenio je šef američke diplomatije Reks Tilerson u Vankuveru na skupu zvaničnika zemalja saveznika SAD posvećenom Severnoj Koreji.

Tilerson je pozvao Kinu i Rusiju, čiji zvaničnici nisu na skupu, da u potpunosti primene sankcije UN Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Koreji, kao i bolju primenu pomorske zabrane kako bi se sprečilo da vlasti Pjngonjanga tim putem zaobilaze sankcije.

Savet bezbednosti UN je krajem decembra usvojio novu rundu sankcija Pjongjangu kojim se zabranjuje prodaja gotovo 75 odsto naftnih derivata Severnoj Koreji.

Naložen je i povratak svih severnokorejskih radnika iz inostranstva do kraja 2019.

Na Korejskom poluostrvu vlada zatišje, gde su u toku pregovori između dve Koreje o učešću severnog suseda na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Južnoj Koreji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.